středa 17. července 2013

Slečna Karolína I - Jak to začalo

Konečně jsme se sešli, abychom vyzkoušeli znovu vybroušená pravidla nového domácího herního systému. Pracovní název pro potřeby tohoto blogu nechť je prozatím Dračí sluj. Jsem si jistý, že až to bude relevantní, vznikne k tomu patřičnější název. Pravidla systému jsou prozatím pod ochrannými křídly jejich autora. Neočekávejte zde tedy podrobnosti a detaily.

To je teda pěkná sebranka

Pochopitelně narážím na skupinu dobrodruhů, kteří budou tímto příběhem procházet. Zatím vám nepovím jména postav, jelikož jsem si je nestihl všechny poznamenat. 

Dračí sluj je ryze dovednostní systém. Marně byste tu tedy hledali předefinované povolání. Nicméně jelikož jsem si nestihl opsat ani zvolené dovednosti, budete se muset spokojit s poněkud skromnějším popisem. Tyto dovednosti nejsou nikterak definovány v pravidlech, tedy každý si může vymyslet co se mu zlíbí.

Aktuálně je nás tedy rovných 5 včetně mé osoby a také vypravěče a zároveň autora těchto pravidel, Mirka. Dalšími hráči jsou pak dva Honzové a jedna Tereza. Ano, od posledně máme menší upgrade a jeden z Honzů přizval ke hře svojí drahou polovičku. Tento žánr her je pro ní zcela nový, ale věřím, že se jí bude dařit.

Herně tu tedy máme postavu jednoho samotářského magicky nadaného starce s dlouhou holí a tajemnými léčivými schopnostmi, tedy něco jako klerik, ale těžko takto jednoduše zaškatulkovat. Navíc je to tak trochu bručoun.

Druhý Honza pak hraje elfího tanečníka bojovníka se šavlemi proklatě nízko u kolen a dýkou u pasu. Navíc je kovaný hrdina (nebo to alespoň tvrdí) a jakýsi "duelista" (nepochytil jsem jeho vysvětlení).

Tereza si vybrala něco jako alchymistku opačného pohlaví (tedy samičku) s lehkými mravy a veskrze logickým myšlením na úrovni Spocka. Mimoto se umí ohánět mečem a nad hlavou má ptáka ... jestřába.

A nakonec ten černý vzadu, lakomec Balthazar, tedy moje maličkost. Kromě trochu tmavší pleti a ještě tmavšího pláště na zádech je to akrobat, umí vrhat ... dýky a občas se ohnat dobře mířenými kopy. Trochu se také vyzná v tichém pohybu a umí odezírat ze rtů. Mimoto se strašně rád mstí za veškeré neřádstvo, které mu bylo způsobeno.

Ještě bych mohl zmínit, že při prvním sezení se zúčastnil také Jirka, který ale nebude docházet pravidelně a přišel si hru spíše jen vyzkoušet. O jeho postavě se tedy nebude příliš rozepisovat

Žádné komentáře:

Okomentovat