úterý 28. srpna 2012

Běh ve stínech ... postavy

Ti z vás, kteří název příspěvku přečetli jakožto Shadowrun, tak gratulují, trefili jste se. Vy ostatní nezoufejte, pokusím se tuto starší, ale stále vynikající hru přiblížit více v průběhu času. Předem bych řekl, že tedy hrajeme podle 2. edice těchto pravidel, ale dle mého to není až tak zásadní.

Začínáme tedy hrát ve skupince 4 lidí, z toho pochopitelně jeden vypravěč. Základním předpokladem bylo začít skutečně od začátku a dát postavám čas na rozvoj. Z tohoto důvodu máme všichni pouze základní vybavení v hodnotě cca 5000 ¥.

První večer se pochopitelně nesl především v duchu příprav našich postav. Nakonec nám vznikla poměrně veselá družinka sestávající z elfa, trolla a člověka. Dohromady nás dal všudypřítomný pan Johnson, tedy žádné velké příběhové setkání postav se nekoná. Vzhledem k tomu, že se neznáme ani v reálu příliš dobře, tak je to takové odpovídající. Snad časem doplníme další informace.

Elf

Má postava je tedy elfí decker nebo alespoň jeho napodobenina. Pojmenoval jsem jej Balthazar. Pod prošívaným kabátem nosí lehkou pistoli Fichtetti Security 500a vybavenou tlumičem a laserovým zaměřovačem. Za opaskem má také nuž pro případ nejvyšší nouze, ale moc s ním zacházet neumí. Samozřejmosti je pak kapesní počítač a ten úplně nejzákladnější deck Radio Shack PCD-100.

Od 19 let byl zaměstnancem jedné z korporací, ale přibližně v 21 jeho života s tím seknul a šel se živit na ulicí pomocí svých počítačových dovednosti. Postupně se naučil průměrně střílet z pistole a o trochu lépe ovládá plížení. Neutrácí za žádné moderní vybavení nebo drahé oblečení. Žije velmi skromně a nenápadně.

Člověk

Lidský šaman z armádních kruhů, kde fungoval jako medik. Jeho totemem je had. Je velmi lakomý co se peněz týká. Má děsně dlouhé a podivné jméno, které jsem si nedokázal doposud zapamatovat.

Troll

O tomto velkém podivném stvoření toho vím ještě méně. Dělal snad vyhazovače v nějakých barech. Zvláštní na něm je, že chodí ve velmi kvalitním obleku ušitém na míru.

Pokračujte na začátek prvního dobrodružství...

Žádné komentáře:

Okomentovat